Kiyoh logo
100% startgarantie 144 locaties Inloggen E-Learning

Welke identiteitsbewijzen mogen gebruikt worden voor het VCA examen?

Sep 17, 2019
VCA Nieuws

Welke identiteitsbewijzen mogen gebruikt worden voor het VCA examen? Om deel te mogen nemen aan een VCA examen moet je voorafgaand aan het examen een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen aan de examinator. Controleer dus goed of je een juist en geldig document kunt laten zien. Zo voorkom je dat je niet mag deelnemen aan het examen.

Het SSVV (VCA) geeft aan dat onderstaande identiteitsbewijzen gebruikt mogen worden:

  • Een geldig paspoort.
  • Een geldig door een Nederlandse overheidsinstantie uitgegeven rijbewijs, vreemdelingenpas of vreemdelingendocument.
  • Een in een EER* land uitgegeven identiteitskaart. Dit zijn alle landen uit de Europese Unie plus Liechtenstein, Noorwegen en IJsland.

Rijbewijzen, vreemdelingendocumenten en vreemdelingenpassen die uitgegeven zijn in een ander land dan Nederland zijn dus niet toegestaan als identiteitsbewijs voor deelname aan het VCA examen. Ook identiteitskaarten die uitgegeven zijn in een niet EER* land zijn onbruikbaar voor het VCA examen. Daarnaast geldt voor alle documenten waarvan de geldigheidsdatum verlopen is op de dag van het examen dat deze niet gebruikt kunnen worden als geldig legitimatiebewijs bij het VCA examen.

*EER = Europese Economische Ruimte

Landen uit de Europese Unie zijn: België, Bulgarije, (Grieks) Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

VCA Locatie
133

locaties

VCA Garantie
100%

startgarantie

VCA Cursus Parkeren
Gratis

parkeren