Kiyoh logo
100% startgarantie 148 locaties Inloggen E-Learning

Werk bewust tijdens het VCA examen, dan presteer je beter.

Sep 27, 2019
VCA Nieuws

Tijdens de VCA Cursus wordt nog al eens gevraagd / opgemerkt dat er veel onderwerpen behandeld worden waar iemand niet of nauwelijks mee te maken heeft. Dat klopt en er worden ook onderwerpen behandeld (voor de één iets meer dan voor de ander) die wel betrekking hebben op de werkzaamheden van cursisten.

De VCA Cursus is gericht op het vergroten van het veiligheidsbewustzijn. Het bewuster met dingen bezig zijn. Ik zeg altijd, tijdens de cursus maken we geen specialisten maar zorgen we dat we bewuster omgaan met de werksituaties waarin we terecht komen.

Het zijn vaak de onverwachte dingen die voor problemen kunnen zorgen. Door vooraf mensen bewust te maken van de mogelijke gevaren die men tegen kan komen op werkvloeren, waar bijvoorbeeld hijswerkzaamheden zijn, waar heftrucks rondrijden, of waar gevaarlijke stoffen aanwezig zijn, hopen we te bereiken dat er dan ook bewuster gereageerd gaat worden op de situaties die men tegenkomt. Misschien zijn dus juist de onderwerpen waar men nauwelijks mee te maken heeft de belangrijkste.

Bij werkomstandigheden die voor een cursist wel bekend zijn weet men vaak in basis wel wat de regelgeving is maar wordt er te makkelijk mee omgegaan. Door bewuster ook met bekende situaties om te gaan bereiken we dat ook in die situaties de veiligheid verbeterd.

Werk bewust, dan doe je het Beter!

VCA Locatie
133

locaties

VCA Garantie
100%

startgarantie

VCA Cursus Parkeren
Gratis

parkeren