VCA Examen

Bent u op zoek naar een VCA examen bij u in de buurt?

VGMbox heeft een landelijke dekking met meer dan 65 examenlocaties waar maandelijks één of meerdere VCA examens worden gegeven. Er is dus altijd een examen bij u in de buurt. De VCA examens worden zowel in de middag, begin van de avond en later op de avond aangeboden. Voor alle VCA examenmomenten geldt startgarantie, het examen gaat dus altijd door!

Welk VCA diploma heeft u nodig en welk examen moet u hiervoor volgen?

  • - Basis VCA examen | meestal als u als medewerker bij een aannemer werkt
  • - VOL VCA examen | als u als zzp-er of operationeel leidinggevende bij een aannemer werkt
  • - VIL VCU examen | als u als medewerker of leidinggevende bij een uitzendbureau werkt
Hieronder staat per examen kort de belangrijkste onderdelen genoemd:

VCA Basisveiligheid examen


Wanneer het VCA Basisveiligheid examen met goed gevolg wordt afgerond dan wordt hiermee het VCA Basisveiligheid diploma verkregen. Het VCA diploma is 10 jaar geldig.

Examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen Geslaagd bij 28 of meer vragen goed Maximaal 60 minuten examentijd
VCA Basis

Examen

€ 69,-

VCA VOL examen


Wanneer het VCA VOL examen met goed gevolg wordt afgerond dan wordt hiermee het VCA VOL diploma verkregen. Het VCA diploma is 10 jaar geldig.

Examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen Geslaagd bij 49 of meer vragen goed Maximaal 75 minuten examentijd
VCA VOL

Examen

€ 69,-

VCA Examenlocaties

Ons VCA examenlocatie netwerk is verspreid over heel Nederland. Bij ons kunt u op 65 VCA examenlocaties het VCA examen maken. In elke provincie hebben we diverse plaatsen waar u terecht kunt om het VCA examen af te leggen. Kijk op onze VCA examen planning om te zien welke locatie het best gelegen is voor u.

De locaties beschikken over voldoende parkeergelegenheid in de nabije omgeving en zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer.

De VCA examenlocaties zijn met zorg uitgekozen en voldoen aan de voorschriften van de VCA examenbank.

Bekijk hier onze planning

VCA groepsexamen incompany

Voor 8 of meer personen kan het examen ook InCompany worden afgenomen. Dit kan op uw bedrijfslocatie of op een andere locatie naar keuze, zolang de examenruimte voldoet aan de criteria om een VCA examen af te nemen. Uiteraard nemen we vooraf alles goed met u door zodat u zeker bent dat alles goed geregeld is en de examenruimte aan de gestelde eisen voldoet.

De voordelen van een VCA examen op locatie zijn dat uw medewerkers niet hoeven te reizen, en u kunt als bedrijf zelf de tijd en datum van het VCA examen bepalen. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor een offerte op maat!

Talen B-VCA V-VCA
Engels
Frans
Duits
Spaans
Portugees
Hongaars
Roemeens
Pools
Slowaaks
Turks

Anderstalige examens

Er is een toeslag verbonden aan een anderstalig examen
Voor meer informatie hierover bel

040-7200855

of

Neem contact op

Voorleesexamen

Een voorleesexamen is alleen mogelijk voor VCA Basisveiligheid en kan alleen bij een digitaal examen worden geboekt. De kandidaat kan via een headset een computerstem horen die de vragen en antwoordmogelijkheden voorleest. Het is vervolgens aan de kandidaat om een antwoordmogelijkheid te kiezen. De kandidaat krijgt 15 minuten extra tijd om het examen te maken. Er is een toeslag verbonden aan een voorleesexamen, neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact opEen los VCA examen of voorbereiden door het volgen van een VCA cursus?

Om het VCA examen te halen moet u de leerstof goed beheersen. Het VCA examen is een officieel landelijk examen gebaseerd op de eind- en toetstermen van de VCA examenbank van het SSVV. De afgelopen jaren zijn er verschillende inhoudelijk wijzigingen geweest in de eind- en toetstermen. Daarnaast zijn er nu behalve kennisvragen ook toepassingsgerichte vragen aan de VCA examens toegevoegd. Door het toevoegen van de toepassingsgerichte vragen kan beter getoetst worden of de examenkandidaat de leerstof op de juiste manier weet toe te passen.

Het is daarom raadzaam om goed voorbereid op VCA examen te gaan. VGMbox biedt zowel klassikale alsook online VCA cursussen aan waarmee u goed voorbereid op examen kunt. Met het behalen van het VCA diploma laat u zien dat u over de benodigde kennis beschikt om gezond en veilig te werken.

Neem contact op

VCA examen tips

  • - Neem je Identiteitsbewijs mee (paspoort of ID-bewijs)
  • - Een kopie van je Identiteitsbewijs is niet meer nodig
  • - Begin op tijd met het doornemen van de leerstof
  • - Blijf altijd rustig tijdens het examen
  • - Denk vanuit veiligheid en gezondheid
  • - Beantwoord eerst de examenvragen die je wel weet
  • - Neem vervolgens de tijd voor de openstaande vragen

VCA examen uitslag

Als u onlangs het VCA examen heeft gevolgd wilt u waarschijnlijk weten of u geslaagd bent. Dit kunt u eenvoudig controleren in het Centraal Diploma Register van het SSVV. Let op, het duurt wel tot een week voordat de gegevens van het VCA examen zijn verwerkt in het register.

Hieronder vindt u de link naar het Centraal Diploma Register.
https://cdr.ssvv.nl

Controleer eenvoudig door uw naam en geboortedatum in te vullen. In dit register staan alle personen met een geldig VCA diploma. Als u een geldig VCA diploma heeft ziet u direct uw naam, het diplomanummer en tot wanneer het diploma geldig is.