VCA Examen

Bent u op zoek naar een VCA examen bij u in de buurt?

VGMbox heeft een landelijke dekking met meer dan 100 examenlocaties waar maandelijks één of meerdere VCA examens worden gegeven. Er is dus altijd een examen bij u in de buurt. De VCA examens worden zowel in de middag, begin van de avond en later op de avond aangeboden. Voor alle VCA examenmomenten geldt startgarantie, het examen gaat dus altijd door!

VCA diploma halen

Welk VCA diploma heeft u nodig en welk examen moet u hiervoor volgen?

  • - Basis VCA examen | meestal als u als medewerker bij een aannemer werkt
  • - VOL VCA examen | als u als zzp-er of operationeel leidinggevende bij een aannemer werkt
  • - VIL VCU examen | als u als medewerker of leidinggevende bij een uitzendbureau werkt
Hieronder staat per examen kort de belangrijkste onderdelen genoemd:

VCA Basis examen


Wanneer het VCA Basis examen met goed gevolg wordt afgerond dan wordt hiermee het VCA Basis diploma verkregen. Het VCA diploma is 10 jaar geldig. Het VCA Basis examen is als volgt opgebouwd:

Het VCA Basis examen bestaat uit 40 vragen Er zijn meerkeuzevragen, matchingvragen, matrixvragen en rankingvragen Bij het VCA Basis examen zijn maximaal 4000 punten te behalen Je bent geslaagd bij 2580 of meer behaalde punten Je hebt maximaal 60 minuten examentijd
VCA Basis

Examen

€ 69,-

VCA VOL examen


Wanneer het VCA VOL examen met goed gevolg wordt afgerond dan wordt hiermee het VCA VOL diploma verkregen. Het VCA diploma is 10 jaar geldig. Het VCA VOL examen is als volgt opgebouwd:

Het VCA VOL examen bestaat uit 70 vragen Er zijn meerkeuzevragen, matchingvragen, matrixvragen en rankingvragen Bij het VCA VOL examen zijn maximaal 7000 punten te behalen Je bent geslaagd bij 4515 of meer behaalde punten Je hebt maximaal 75 minuten examentijd
VCA VOL

Examen

€ 69,-

VCA Examenlocaties

Ons VCA examenlocatie netwerk is verspreid over heel Nederland. Bij ons kunt u op 100 VCA examenlocaties het VCA examen maken. In elke provincie hebben we diverse plaatsen waar u terecht kunt om het VCA examen af te leggen. Kijk op onze VCA examen planning om te zien welke locatie het best gelegen is voor u.

De locaties beschikken over voldoende parkeergelegenheid in de nabije omgeving en zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer.

De VCA examenlocaties zijn met zorg uitgekozen en voldoen aan de voorschriften van de VCA examenbank.

Bekijk hier onze planning

VCA groepsexamen incompany

Voor 8 of meer personen kan het examen ook InCompany worden afgenomen. Dit kan op uw bedrijfslocatie of op een andere locatie naar keuze, zolang de examenruimte voldoet aan de criteria om een VCA examen af te nemen. Uiteraard nemen we vooraf alles goed met u door zodat u zeker bent dat alles goed geregeld is en de examenruimte aan de gestelde eisen voldoet.

De voordelen van een VCA examen op locatie zijn dat uw medewerkers niet hoeven te reizen, en u kunt als bedrijf zelf de tijd en datum van het VCA examen bepalen. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor een offerte op maat!

Talen B-VCA V-VCA
VCA examen engels Engels
VCA examen frans Frans
VCA examen duits Duits
VCA examen spaans Spaans
VCA examen portugees Portugees
VCA examen hongaars Hongaars
VCA examen roemeens Roemeens
VCA examen pools Pools
VCA examen slowaaks Slowaaks
VCA examen turks Turks
VCA anderstalige examens

Anderstalige examens

Er is een toeslag verbonden aan een anderstalig examen
Voor meer informatie hierover bel

040-7200855

of

Neem contact op

Voorleesexamen

Voor kandidaten die moeite hebben met lezen kan een voorleesexamen worden geboekt. Dit is uitsluitend mogelijk bij het VCA Basisveiligheid examen. De kandidaat krijgt hiervoor een headset bij aanvang van het digitale examen. Zinnen of woorden die geselecteerd worden, worden voorgelezen door een computerstem. Het is vervolgens aan de kandidaat om een antwoord te kiezen. Tevens krijgt de kandidaat 15 minuten extra tijd om het examen te maken (totaal 75 minuten). Er is een toeslag van € 50,- (excl. BTW) verbonden aan een voorleesexamen. Bij het invoeren van de aanmeldgegevens van een VCA Basis kandidaat kunt u als extra module kiezen voor een voorleesexamen. Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op.

Neem contact opVCA voorleesexamens

Een los VCA examen of voorbereiden door het volgen van een VCA cursus?

Om het VCA te halen moet u de leerstof goed beheersen. Het VCA examen is een officieel landelijk examen gebaseerd op de eind- en toetstermen van de VCA examenbank van het SSVV. De afgelopen jaren zijn er verschillende inhoudelijk wijzigingen geweest in de eind- en toetstermen. Daarnaast zijn er nu behalve kennisvragen ook toepassingsgerichte vragen aan de VCA examens toegevoegd. Door het toevoegen van de toepassingsgerichte vragen kan beter getoetst worden of de examenkandidaat de leerstof op de juiste manier weet toe te passen.

Het is daarom raadzaam om goed voorbereid op VCA examen te gaan. VGMbox biedt zowel klassikale alsook online VCA cursussen aan waarmee u goed voorbereid op examen kunt. Met het VCA diploma laat u zien dat u over de benodigde kennis beschikt om gezond en veilig te werken.

Neem contact op

VCA examen tips

  • - Neem je Identiteitsbewijs mee (paspoort of ID-bewijs)
  • - Een kopie van je Identiteitsbewijs is niet meer nodig
  • - Begin op tijd met het doornemen van de leerstof
  • - Blijf altijd rustig tijdens het examen
  • - Denk vanuit veiligheid en gezondheid
  • - Beantwoord eerst de examenvragen die je wel weet
  • - Neem vervolgens de tijd voor de openstaande vragen

VCA examen uitslag

Als u onlangs het VCA examen heeft gevolgd wilt u waarschijnlijk weten of u geslaagd bent. Dit kunt u eenvoudig controleren in het Centraal Diploma Register van het SSVV. Let op, het duurt wel tot een week voordat de gegevens van het VCA examen zijn verwerkt in het register.

Hieronder vindt u de link naar het Centraal Diploma Register.
https://cdr.ssvv.nl

Controleer eenvoudig door uw naam en geboortedatum in te vullen. In dit register staan alle personen met een geldig VCA diploma. Als u een geldig VCA diploma heeft ziet u direct uw naam, het diplomanummer en tot wanneer het diploma geldig is.

Met videobeelden werkt het veel beter dan met een boek


"Als je het ziet dan kun je het beter voorstellen. Ik zou deze cursus anderen aanraden. Het is een duidelijke cursus met veel videobeelden."


Erik Jaspers, monteur bij Meercox Luchtkanalen Ittervoort