Kiyoh logo
CORONA PROTOCOL 100% startgarantie 137 locaties gratis advies 040 720 08 55

VCA Examen

Bent u op zoek naar een VCA examen bij u in de buurt?

VGMbox heeft een landelijke dekking met 137 examenlocaties waar maandelijks één of meerdere VCA examens worden gegeven. Er is dus altijd een locatie bij u in de buurt. De VCA examens worden zowel in de middag, begin van de avond en later op de avond aangeboden. Wij bieden startgarantie aan, het examen gaat dus altijd door!

VCA diploma halen

Welk VCA diploma heeft u nodig?

  • - Basis VCA | meestal als u als medewerker bij een aannemer werkt
  • - VOL VCA | als u als zzp-er of operationeel leidinggevende bij een aannemer werkt
  • - VIL VCU | als u als medewerker of leidinggevende bij een uitzendbureau werkt

Hieronder staan kort de belangrijkste onderdelen genoemd:

VCA Basis examen

Wanneer het examen met goed gevolg wordt afgerond dan wordt hiermee het VCA Basis diploma verkregen. Het VCA diploma is 10 jaar geldig. Het examen is als volgt opgebouwd:

Het VCA Basis examen bestaat uit 40 vragen

Er zijn meerkeuzevragen, matchingvragen, matrixvragen en rankingvragen

Bij het VCA Basis examen zijn max. 4000 punten te behalen

Je bent geslaagd bij 2580 of meer behaalde punten

Je hebt maximaal 60 minuten de tijd

VCA Basis

Examen

€ 69,-

VCA VOL examen

Wanneer het VCA VOL examen met goed gevolg wordt afgerond dan wordt hiermee het VCA VOL diploma verkregen. Het VCA diploma is 10 jaar geldig. Het examen is als volgt opgebouwd:

Het bestaat uit 70 vragen

Er zijn meerkeuzevragen, matchingvragen, matrixvragen en rankingvragen

Bij het VCA VOL examen zijn max. 7000 punten te behalen

Je bent geslaagd bij 4515 of meer behaalde punten

Je hebt maximaal 75 minuten de tijd

VCA VOL

Examen

€ 69,-

VCA examen maken?

Behaal uw diploma waar en wanneer u wilt. Ons VCA examenlocatie netwerk is verspreid over heel Nederland. Bij ons kunt u op 137 locaties het examen maken. Dit betekent dat we in elke provincie meerdere mogelijkheden aanbieden.

De locaties beschikken over voldoende parkeergelegenheid in de nabije omgeving en zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer.

De VCA locaties zijn met zorg uitgekozen en voldoen aan de voorschriften van de VCA examenbank. U kunt bij ons terecht voor een Basis VCA , VIL VCU en een VOL VCA examen.

vca-inschrijven

VCA groepsexamen incompany

Als 8 of meer personen het VCA examen willen maken, kan dat ook InCompany worden afgenomen. Dit kan op uw bedrijfslocatie of op een andere locatie naar keuze, zolang de examenruimte voldoet aan de criteria om een examen af te nemen. Uiteraard nemen we vooraf alles goed met u door, hierdoor weet u zeker dat uw locatie voldoet.

De voordelen van een VCA examen op locatie zijn dat uw medewerkers niet hoeven te reizen, en u kunt als bedrijf zelf de tijd en datum bepalen. Zo weet u zeker dat uw medewerkers genoeg tijd hebben om het VCA materiaal door te nemen voorafgaand aan het examen. Geïnteresseerd in VCA incompany? Neem contact met ons op voor een offerte op maat!

Talen VCA Basis VCA VOL
VCA examen engels Engels
VCA examen frans Frans
VCA examen duits Duits
VCA examen spaans Spaans
VCA examen portugees Portugees
VCA examen hongaars Hongaars
VCA examen roemeens Roemeens
VCA examen pools Pools
VCA examen slowaaks Turks
VCA anderstalige examens

Anderstalige examens

Er is een toeslag verbonden aan een anderstalig examen
Voor meer informatie hierover bel

040-7200855

of

VCA Voorleesexamen

Voor kandidaten die moeite hebben met lezen kan een VCA voorleesexamen worden geboekt. Dit is uitsluitend mogelijk bij het VCA Basisveiligheid. De kandidaat krijgt hiervoor een headset bij aanvang van het digitale examen. Zo kunt u makkelijker uw VCA diploma halen.

Zinnen of woorden die geselecteerd worden, worden voorgelezen door een computerstem. Het is vervolgens aan de kandidaat om een antwoord te kiezen. Tevens krijgt de kandidaat maximaal 15 minuten extra tijd om het examen te maken (totaal 75 minuten). Er is een toeslag van € 50,- (excl. BTW) verbonden aan een voorleesexamen.

Let op: Bij het invoeren van de aanmeldgegevens van een VCA Basis kandidaat, kunt u als extra module kiezen voor een VCA voorleesexamen.
VCA voorleesexamens

Een los examen boeken of een vernieuwde VCA cursus boeken?

Om het VCA te halen moet u de leerstof goed beheersen. Het VCA examen is een officieel landelijk examen gebaseerd op de eind- en toetstermen van de VCA examenbank van het SSVV. De afgelopen jaren zijn er verschillende inhoudelijke wijzigingen geweest in de eind- en toetstermen. Het examen omvat tegenwoordig behalve VCA kennisvragen ook toepassingsgerichte vragen. Door het toevoegen van de toepassingsgerichte vragen kan beter worden getoetst of de examenkandidaat de leerstof op de juiste manier weet toe te passen.

Het is daarom raadzaam om goed voorbereid op VCA examen te gaan. VGMbox biedt zowel een klassikale als online VCA cursus aan waarmee u goed voorbereid op examen kunt. Met het VCA diploma laat u zien dat u over de benodigde kennis beschikt om gezond en veilig te werken.

Eerst een VCA proefexamen maken?

Wilt u eerst een idee krijgen van de opzet van het officiële VCA examen? VGMbox heeft proefexamens ontwikkeld die voldoen aan de actuele eind- en toetstermen. In het VCA proefexamen zitten zowel kennisvragen als toepassingsgerichte vragen, net zoals bij het officiële examen. Ook de scores worden in de proefexamens op dezelfde manier berekend.

VGMbox stelt gratis een VCA Basis proefexamen en een VCA VOL proefexamen ter beschikking.

VCA Proefexamen

VCA examen tips

  • - Neem je Identiteitsbewijs mee (paspoort of ID-bewijs)
  • - Een kopie van je Identiteitsbewijs is niet meer nodig
  • - Begin op tijd met het doornemen van de leerstof
  • - Blijf altijd rustig tijdens het examen
  • - Denk vanuit veiligheid en gezondheid
  • - Beantwoord eerst de vragen die u wel weet
  • - Neem vervolgens de tijd voor de openstaande vragen
kosten-vca-diploma

VCA examen uitslag

Als u onlangs het VCA examen heeft gemaakt, wilt u waarschijnlijk snel weten of u geslaagd bent. Uw VCA uitslag kunt u eenvoudig controleren in het Centraal Diploma Register van het SSVV. Let op, het duurt wel tot één week voordat de gegevens van het VCA examen zijn verwerkt in het register.

Hieronder vindt u de link naar het Centraal Diploma Register.
https://cdr.ssvv.nl

Controleer eenvoudig door uw naam en geboortedatum in te vullen. In dit register staan alle personen met een geldig VCA diploma. Als u een geldig VCA diploma heeft ziet u direct uw naam, het diplomanummer en tot wanneer het diploma geldig is. Heeft u vragen over uw VCA uitslag kijk dan op onze pagina VCA register. Wilt u meer weten over het boeken van een VCA examen? Neem dan contact met ons op!

Met videobeelden werkt het veel beter dan met een boek


"Als je het ziet dan kun je het beter voorstellen. Ik zou deze cursus anderen aanraden. Het is een duidelijke cursus met veel videobeelden."


Erik Jaspers, monteur bij Meercox Luchtkanalen Ittervoort