Kiyoh logo
100% startgarantie 148 locaties Inloggen E-Learning

Wat is de geldigheidsduur van een VCA Basis of VOL Diploma?

Sep 02, 2019
VCA Nieuws

Er wordt in de VCA checklist gesproken over VCA certificaten en over VCA diploma's. Een bedrijf behaalt wanneer zij aan de richtlijnen voldoet een VCA certificaat. Het VCA bedrijfscertificaat is drie jaar geldig, mits het bedrijf aan de eisen blijft voldoen. Dit wordt jaarlijks ge-audit door een certificerende instelling (CI).

Bij personen wordt gesproken over een persoonscertificering. Wanneer je met voldoende resultaat een VCA examen maakt, kun je als persoon een VCA diploma behalen. Voor operationele medewerkers is dat een Basis VCA diploma en voor operationeel leidinggevenden is dat een VOL VCA diploma. Al sinds de invoering van het VCA systeem hebben alle VCA diploma's een geldigheid van 10 jaar.

We krijgen vaak vragen over de geldigheidsduur van de VCA diploma's. Er gaan namelijk geruchten de ronde dat de geldigheid aangepast zou worden naar 5 jaar. Er is in het verleden wel een klein onderzoek gedaan of het aanpassen van de geldigheidsduur van de VCA diploma's wenselijk was en of dit praktisch uitvoerbaar zou zijn. Veel verder dan dit is het niet gekomen. Men kwam al snel tot de conclusie dat het niet wenselijk was en heeft het gelaten zoals het is. De geldigheid van VCA diploma's is en blijft dus 10 jaar!

VCA Locatie
133

locaties

VCA Garantie
100%

startgarantie

VCA Cursus Parkeren
Gratis

parkeren