Kiyoh logo
100% startgarantie 144 locaties Inloggen E-Learning

VCA Meubelbranche

Meubels maken is puur vakmanschap, dat kan niemand ontkennen. Er wordt vaak gebruikgemaakt van veel verschillende zaagmachines en al dan niet chemische middelen om dé juiste uitstraling te creëren. Daarom is het van belang dat medewerkers in de meubelbranche kennis hebben van veilig werken. Om werken in risicovolle situaties in goede banen te leiden, werd VGM (Veiligheid, Gezondheid, Milieu) Checklist Aannemers (VCA) geïntroduceerd. Zowel medewerkers als bedrijven kunnen een VCA diploma of VCA certificaat behalen.

VCA Meubel
VCA Meubelbranche Gevaar

VCA in de meubelbranche: waarom?

Zoals hierboven al vermeld, is de meubelbranche een risicovolle omgeving. Om veilig te kunnen werken moet er kennis zijn over het correct werken met de machines en materialen. Zo kunnen risicovolle situaties en ongevallen worden voorkomen én weet iedereen hoe er moet worden gehandeld in geval van nood.

De opgedane VCA kennis is dus belangrijk voor de veiligheid op de werkvloer. Maar wat ook niet onbelangrijk is: steeds vaker verwachten grote opdrachtgevers dat een bedrijf een VCA certificering kan aantonen en dat de medewerkers VCA cursussen hebben gevolgd. Een VCA certificaat halen is dus ook van belang om het klantenbestand uit te breiden.

Schrijf je in voor een VCA Cursus

Voor wie is een een VCA certificering in de meubelbranche bedoeld?

De VCA certificering in de meubelbranche is bedoeld voor de volgende bedrijven:

  • Fabrikanten van woonmeubelen
  • Fabrikanten van scheidingswanden, stellingen, deuren en systeemplafonds
  • Fabrikanten van schilderijlijsten
  • Fabrikanten van grafkisten
  • Groothandelsbedrijven in meubelen
  • Toeleveranciers van halffabricaten (die een bewerking verrichten die te maken heeft met het werken aan meubelen)
  • Interieurbouwers
VCA Meubelbranche Medewerker
VCA Diploma

Nodige VCA certificeringen voor VCA in de meubelbranche.

In de meubelbranche is er zowel persoons- als bedrijfscertificering. Bedrijven worden getoetst op hun VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) beleid en werknemers en operationeel leidinggevenden kunnen cursussen en examens volgen.

Een operationeel medewerker volgt meestal de VCA basis cursus, gevolgd door het VCA basis examen. Deze VCA basis training leert de medewerker veilig en gezond werken. De VCA VOL cursus is er voor operationeel leidinggevenden. Deze VCA VOL cursus leert je als leidinggevende alles over jouw veiligheid én de veiligheid van je medewerkers. Na de cursus test je je kennis tijdens het VCA VOL examen. Bijzonder aan de VCA trainingen van VGMbox is dat wij niet werken met een VCA basis boek of een VCA VOL boek. Bij ons leer je alles aan de hand van informatieve videofragmenten. Dit heeft als voordeel dat je de informatie beter kunt onthouden.

Bekijk cursus aanbod

Kiezen voor een VCA cursus met VGMbox

Wil je ook jouw VCA halen? Dan kan je je direct inschrijven voor een van onze VCA cursussen! We hebben verschillende examen- en cursuslocaties in heel Nederland, van Den Haag tot Amsterdam en Arnhem. Je kunt er zowel voor kiezen om een klassikale cursus te volgen (inclusief VCA examen nadien) of om een online cursus te volgen. Dan volg je de VCA cursus op je eigen tempo, gevolgd door een examen. Vooraf kan je ook je kennis testen met het VCA proefexamen. Dit proefexamen is gratis! Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

VCA Online Klassikaal