Kiyoh logo
100% startgarantie 148 locaties Inloggen E-Learning

VCA Proefexamen oefenen, welke soorten zijn er?

Bent u op zoek naar gratis VCA proefexamens? Top, dan zit u op de goede plek! U kunt bij ons terecht voor een:

  • Basis VCA proefexamen
  • VOL VCA proefexamen
  • VIL VCU proefexamen

Bent u bijna klaar met uw VCA cursus en moet u bijna op voor het officiële examen? Dan is het fijn om uw niveau te testen aan de hand van een VCA proefexamen! U kunt gratis oefenen met onze VCA proefexamens, u weet dan direct of u nog moet leren of klaar bent voor het VCA examen.

Is dit de tweede keer dat u het VCA certificaat gaat halen? Dan is er in de afgelopen 10 jaar aardig wat veranderd. We raden het maken van de VCA oefenvragen uit het proefexamen dan ook iedereen aan! En het voordeel van het doorlopen van een VCA proefexamen van VGMbox is dat het gratis is en dat u goed voorbereid naar het VCA examen gaat.

VCA Online

Kies hieronder een VCA Proefexamen die je wilt volgen

VCA Proefexamen Basis

Het VCA Basis proefexamen voldoet aan de actuele eind- en toetstermen en bestaat uit 40 vragen waar u 60 minuten de tijd voor krijgt, net zoals bij het officiële VCA examen. U bent geslaagd wanneer u 64,5% van het totaal te behalen punten heeft behaald. Start direct met het proefexamen VCA Basis.

Proefexamen VCA Basis

VCA Proefexamen VOL

Het VCA VOL proefexamen voldoet aan de actuele eind- en toetstermen en bestaat uit 70 vragen waar u 75 minuten de tijd voor krijgt, net zoals bij het officiële VCA examen. U bent geslaagd wanneer u 64,5% van het totaal te behalen punten heeft behaald. Start direct met het proefexamen VCA VOL.

Proefexamen VCA VOL

VCA Proefexamen VIL VCU

Het VIL VCU proefexamen voldoet aan de actuele eind- en toetstermen en bestaat uit 70 vragen waar u 75 minuten de tijd voor krijgt, net zoals bij het officiële VCA examen. U bent geslaagd wanneer u 64,5% van het totaal te behalen punten hebt behaald. Start direct met het proefexamen VIL VCU.

Proefexamen VIL VCU
VCA Wijzigingen

Wat is er precies veranderd aan de examens?

Per 1 september 2017 heeft SSVV (VCA) een grote update doorgevoerd. Zowel de inhoud alsook de opzet is toen grotendeels gewijzigd. Daarna zijn er elk jaar ook minder grote updates doorgevoerd. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Er wordt nu ook wordt getoetst op hoe VCA regels worden toegepast in de praktijk.
  • Er worden naast de bestaande meerkeuzevragen ook nieuwe vraagvormen gebruikt.

Alle veranderingen zijn doorgevoerd in onze proefexamens, onze proefexamens voldoen altijd aan de actuele eind en toetstermen. Start direct met een gratis VCA proefexamen ter voorbereiding op een VCA cursus of examen.

Nieuwe VCA examens 2023:

  • Zijn meer gericht op toepassing in de praktijk
  • Bevatten nieuwe vraagvormen
  • Bevatten sorteer- en rangschikvragen
  • Rekenen soms per vraag meerdere antwoorden goed
  • Hebben per vraag een score tussen 0 en 100 punten

Veel succes met het oefenen met behulp van onze VCA proefexamens!

VCA Vraagvormen

VCA anderstalig: VCA Proefexamen in andere talen

Het SSVV heeft verschillende proefexamens in andere talen beschikbaar gesteld. Ook deze VCA proefexamens voldoen aan de actuele eind en toetstermen, tevens ziet u welke vraagvormen er worden gebruikt. Wanneer u als cursist een proefexamen doorloopt, geeft dit een goed beeld van hoe het er in het echt aan toe gaat.

Let op, een VCA proefexamen geeft alleen een beeld hoe een echt examen er uitziet, ze zijn niet bedoeld om te testen of u over voldoende VCA kennis beschikt. In de VCA proefexamens worden om deze reden de antwoorden niet getoond.

VCA Online Engels

Niet goed voorbereid? Volg dan een van onze cursussen!

VCA Basis

De VCA Basis cursus is zowel Klassikaal als Online beschikbaar. De cursus is volledig voorzien van beeldmateriaal waardoor het gemakkelijk is om te volgen!

Voor uitvoerende medewerkers

Films via groot beeldscherm

33 cursuslocaties in Nederland

Slagingspercentage 87%

VCA Proefexamen beschikbaar

Bekijk hier meer informatie over VCA Basis

VCA VOL

De VCA VOL cursus is zowel Klassikaal als Online beschikbaar. De cursus is volledig voorzien van beeldmateriaal waardoor het gemakkelijk is om te volgen!

Voor leidinggevenden

Films via groot beeldscherm

33 cursuslocaties in Nederland

Slagingspercentage 93%

VCA Proefexamen beschikbaar

Bekijk hier meer informatie over VCA VOL

VCA Examen

VGMbox heeft een landelijke dekking met 148 locaties waar maandelijks VCA examens worden gegeven. Er is dus altijd een mogelijkheid bij u in de buurt.

Voor iedereen

100% startgarantie

148 locaties in Nederland

Slagingspercentage 93%

VCA Proefexamen beschikbaar

Bekijk hier meer informatie over VCA Examen

VCA proefexamen inschrijven

Belangrijkste VCA locaties

Maandelijks organiseren wij klassikale VCA cursussen op maar liefst 33 locaties in Nederland. We bieden ook online VCA cursussen aan en ook de mogelijkheid om het VCA Examen te volgen op een van onze 148 examenlocaties in Nederland. Ook kun je bij VGMbox gratis een VCA proefexamen doorlopen om te ervaren hoe een examen in zijn werk gaat.

VCA Online Resultaat

Slechte score? Tijd voor VCA lesmateriaal!

Als u niet bent geslaagd dan is het tijd om VCA lesmateriaal door te nemen. Kies bijvoorbeeld voor de VCA VOL cursus, de VCA basis cursus of ga aan de slag met de VIL VCU cursus! Hierna kunt u dan direct aan de slag met een VCA proefexamen. Zo bent u optimaal voorbereid voor het echte examen.

Direct inschrijven