VCA Proefexamen

Proefexamens Basis VCA, VOL VCA en VIL VCU

Bent u op zoek naar gratis VCA proefexamens? Top, dan zit u op de goede plek! U kunt bij ons terecht voor een:

  • Basis VCA proefexamen
  • VOL VCA proefexamen
  • VIL VCU proefexamen

Bent u bijna klaar met uw VCA cursus en moet u bijna op voor het officiële examen? Dan is het fijn om uw niveau te testen aan de hand van een VCA proefexamen! Door middel van bijvoorbeeld het proefexamen basis VCA weet u direct of u nog moet leren of klaar bent voor het examen.

Is dit de tweede keer dat u het VCA certificaat gaat halen? Dan is er in de afgelopen 10 jaar aardig wat veranderd aan het VCA certificaat. Het oefenen door middel van een VCA proefexamen raden we dan ook iedereen aan! En het fijne van de VCA proefexamens van Construction Media is dat ze gratis zijn.

VCA Online

Kies hieronder een VCA Proefexamen die je wilt volgen

Proefexamen VCA Basis

Het VCA Basis proefexamen voldoet aan de actuele eind- en toetstermen en bestaat uit 40 examenvragen waar u 60 minuten de tijd voor krijgt, net zoals bij het officiële VCA examen. U bent geslaagd wanneer u 64,5% van het totaal te behalen punten heeft behaald. Start direct met het proefexamen VCA Basisveiligheid.

Proefexamen VCA VOL

Het VCA VOL proefexamen voldoet aan de actuele eind- en toetstermen en bestaat uit 70 examenvragen waar u 75 minuten de tijd voor krijgt, net zoals bij het officiële VCA examen. U bent geslaagd wanneer u 64,5% van het totaal te behalen punten heeft behaald. Start direct met het proefexamen VCA VOL.

Proefexamen VIL VCU

Het proefexamen VIL VCU voldoet aan de actuele eind- en toetstermen en bestaat uit 70 examenvragen waar u 75 minuten de tijd voor krijgt, net zoals bij het officiële VCA examen. U bent geslaagd wanneer u 64,5% van het totaal te behalen punten hebt behaald. Start direct met het proefexamen VIL VCU.

VCA Wijzigingen

Wat is er precies veranderd aan de VCA examens?

Per 1 september 2017 is zowel de inhoud alsook de opzet van de VCA examens grotendeels gewijzigd. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Er wordt nu ook wordt getoetst op hoe VCA regels worden toegepast in de praktijk.
  • Er worden naast de bestaande meerkeuzevragen ook nieuwe vraagvormen gebruikt.

Deze veranderingen zijn doorgevoerd in onze proefexamens, al onze proefexamens voldoen aan de actuele eind en toetstermen. Start direct met onze gratis VCA proefexamens ter voorbereiding op VCA cursus.

Nieuwe VCA examens per 1 september 2017

  • Meer gericht op toepassing in de praktijk
  • Nieuwe vraagvormen
  • Sorteer- en rangschikvragen
  • Soms zijn per vraag meerdere antwoorden goed
  • Score per vraag ligt tussen 0 en 100 punten

Veel succes met het oefenen met behulp van onze VCA proefexamens!

VCA Vraagvormen

Proefexamen VCA in andere talen

Het SSVV heeft voor het examen VCA verschillende proefexamens in andere talen beschikbaar gesteld. Ook deze proefexamens voldoen aan de actuele eind en toetstermen, tevens ziet u welke vraagvormen er worden gebruikt. Wanneer u als cursist een proefexamen doorloopt geeft dit een goed beeld van hoe een VCA examen eruit ziet.

Let op, de proefexamens geven alleen een beeld hoe een VCA examen eruit ziet, ze zijn niet bedoeld om te testen of u over voldoende VCA kennis beschikt. In de proefexamens worden om deze reden de antwoorden niet getoond.

VCA Online Engels
VCA Online Resultaat

Slechte score? Tijd voor VCA lesmateriaal!

Als u niet bent geslaagd dan is het tijd om VCA lesmateriaal door te nemen. Kies bijvoorbeeld voor de VCA VOL cursus, de VCA basis cursus of ga aan de slag met de VIL VCU cursus! Hierna kunt u dan direct aan de slag met de VCA proefexamens. Zo bent u optimaal voorbereid voor het echte examen.