Kiyoh logo
CORONA PROTOCOL 100% startgarantie 141 locaties gratis advies 040 720 08 55

VCA Online

VCA Online

Bent u geïnteresseerd in online leren voor het behalen van uw VCA certificaat? Met onze online VCA cursussen kunt u op elk gewenst moment de VCA lesstof leren. Onze lesstof bestaat uit praktijkgerichte filmbeelden. Dit maakt leren een stuk makkelijk en zorgt ervoor dat bijna iedere cursist in één keer bij ons slaagt! Met onze online VCA cursus kunt u online leren wanneer u wilt en waar u wilt. VCA boek? Dat heeft u niet meer nodig met VCA e-learning!

Doordat de gehele VCA online cursus audiovisueel is, kan er op een efficiënte manier kennis worden gedeeld. Leren gaat immers het snelste als beeld, geluid en tekst elkaar ondersteunen en aanvullen. De VCA lesstof van deze online VCA training wordt op een begrijpelijke manier aangeboden, waarbij natuurlijk alle VCA eind- en toetstermen aan bod komen. Dit jaar nog uw VCA certificaat halen? Direct inschrijven is zo gedaan, daarna kunt u direct aan de slag met een van onze VCA opleidingen!

VCA Online

Voordelen van VCA online

 • VCA online kan thuis of op het werk gevolgd worden;
 • Geen verletkosten en leren in eigen tempo;
 • 3 maanden toegang tot de online cursus;
 • Gemiddeld slagingspercentage van meer dan 90%;
 • Scherpe tarieven.

Waarom kiezen voor de VGMbox?

 • Ruim 15 jaar ervaring in online VCA;
 • Altijd actuele lesstof;
 • Eigen e-learning platform;
 • VCA diploma 10 jaar geldig;
 • VCA pasje op creditcard formaat.

Hoe werkt VCA online?

U bestelt de online VCA cursus (basis VCA of VOL VCA), waarna u een activatiecode per mail ontvangt. In deze mail vindt u ook een instructie over het eenmalig aanmaken van een cursus-account. Vervolgens kunt u inloggen met de door u aangemaakte gebruikersnaam en wachtwoord. Na inloggen komt u op uw 'Persoonlijke pagina', dit is de uitvalsbasis van de online cursus VCA. Via dit scherm kunt u eenvoudig navigeren naar het VCA lesmateriaal en de verschillende onderdelen in de cursus.

VCA Online Laptop
 • Onder 'Producten' zijn de producten te zien waar de gebruiker een licentie voor heeft.
 • Via 'Resultaten' kan de cursist de door hem/haar behaalde voortgang en resultaten inzien.
 • Via 'Laatst geopende onderdelen' wordt een cursist, wanneer deze opnieuw inlogt en de cursus wil vervolgen, direct doorverwezen naar het onderdeel wat het laatst geopend is.
 • Bij 'Aankomende afspraken' zijn eventuele agendapunten te vinden.

Wanneer u klikt op de naam van de online VCA cursus dan opent een overzicht van de lesstof in modules. Zowel de VCA basis online als de VCA VOL online cursus bestaat uit 12 modules.

Elke module is onderverdeeld in sub-modules. Elke sub-module bestaat uit een film, een tekstuele samenvatting en een korte vragensessie over het betreffende onderwerp.

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een vragensessie over het gehele hoofdstuk. Hierdoor kunt u direct testen of u het VCA lesmateriaal heeft begrepen.

VCA Overzicht
VCA Resultaat

Resultaten

Nadat een cursist Hoofdstukvragen heeft gemaakt, verschijnen de resultaten van de vragensessie in beeld. Hierin is zichtbaar hoeveel vragen er goed/fout zijn beantwoord, met wat voor scoringspercentage dit overeenkomt en of dit voldoende of onvoldoende is. De norm hiervoor is overeenkomstig de norm van de officiële VCA examens. Bij een score van meer dan 65% bent u geslaagd.

De groene/rode vakjes corresponderen elk met een vraag. Wanneer u met de cursor over een vakje beweegt dan wordt het Trefwoord zichtbaar waar de vraag betrekking op heeft. Bij alle fout beantwoorde vragen wordt aangegeven wat het juiste antwoord is. Zo kunt u leren van de gemaakte fouten.

Oefenexamens

Als afsluiting van de online VCA cursus kunnen er 3 verschillende oefenexamens gemaakt worden ter voorbereiding op het officiële VCA examen. Elke examenreeks bestaat uit hetzelfde aantal vragen als het officiële VCA examen. Het online examen VCA Basisveiligheid bestaat uit 40 vragen en het online examen VCA VOL bestaat uit 70 vragen. De vragen in de examenreeksen hebben betrekking op alle hoofdstukken van de cursus en omvatten de totale lesstof van de VCA cursus. Hierdoor zijn de online oefenexamens een goede graadmeter van de VCA-kennis van de cursist en de kans van slagen tijdens het officiële VCA examen.

De oefenvragen in onze online cursussen worden samengesteld door onze professionele veiligheidskundigen. Ook na het maken van een online oefenexamen kan de cursist zien hoeveel vragen er goed en fout zijn beantwoord, en met welk percentage dit overeenkomt. De cursist kan de gemaakte vragen inzien en hiervan leren. Op deze manier kan een cursist zich gedegen voorbereiden op het daadwerkelijke VCA examen! Met de online VCA cursus wordt het VCA certificaat halen een stuk makkelijker!

VCA Laptop
VCA Online Technisch

Technische specificaties

Onze online cursussen VCA basis en VCA VOL zijn te volgen op elke tablet, pc of laptop. Verder gelden de volgende eisen:

 • Een internetverbinding met een minimale downloadsnelheid van 250 kB/seconde
 • E-mail account, om de activeringsmail te ontvangen
 • Eén van de volgende browsers: Microsoft Internet Explorer vanaf versie 7 / Mozilla Firefox vanaf versie 1.5 / Google Chrome
 • Flash versie 11
 • Scherm resolutie min. 1024x768
 • Audio output (speakers of koptelefoon)


In het online cursusplatform is een digitale gebruikershandleiding beschikbaar waarin alle functionaliteiten voor de online VCA cursus worden uitgelegd.

VCA online Engelstalig

Het e-learning platform wordt standaard getoond in de Nederlandse taal, maar cursisten kunnen vrijuit switchen naar Engels. Klik hiervoor op het wereldbolletje rechtsboven in het scherm. Vervolgens is de gehele online VCA cursus beschikbaar in de Engelse taal!

VCA Online Engels

Start dit jaar nog met uw VCA cursus online!

Direct inschrijven voor een VCA cursus via internet? Dat kan! Binnen een mum van kunt u beginnen met de VCA VOL cursus of VCA basis online cursus. Dat is online leren wanneer u wilt en waar u wilt. Het VCA basis examen of VCA VOL examen kunt u vervolgens afleggen op één van onze 141 examenlocaties. Zo wordt u snel VCA gecertificeerd door middel van onze online VCA opleidingen.

Bent u op zoek naar een klassikale VCA cursus in andere talen dan Nederlands en Engels? Ook die hebben wij voor u. Daarnaast geven we ook InCompany trainingen, waarbij het gehele bedrijf in één keer VCA gecertificeerd is!

Wilt u meer weten over onze online VCA cursussen of over onze VGMbox? Bekijk onze veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op, we beantwoorden graag al uw vragen!