Kiyoh logo
CORONA PROTOCOL 100% startgarantie 146 locaties gratis advies 040 720 08 55

VCA VOL examen

Voor wie is het VCA VOL examen bedoeld?

Indien u operationeel leidinggevende bent of als zzp'er werkt voor een aannemer moet u over een VOL-VCA diploma beschikken. Om het VOL-VCA diploma te behalen moet u de lesstof van VOL-VCA beheersen en weten toe te passen.

VCA Klassikaal Online
VCA Examen

Waar kan ik het VCA VOL examen afleggen?

Maandelijks organiseert VGMbox op 146 examenlocaties één of meerdere klassikale VCA VOL examensessies. De VCA VOL examens starten op diverse momenten, namelijk om 15.00, 16.30, 19.00 en 20.30 uur. De geplande VCA VOL examensessies gaan altijd door, er is namelijk startgarantie. De examens worden altijd afgenomen door een SSVV (VCA) erkend examenbureau.

U vindt dus altijd een examenlocatie bij u in de buurt. Kijk op onderstaande kaart welke examenlocaties bij u in de buurt liggen. Plan direct uw VCA VOL examen op het moment dat het voor u uitkomt.

Hoe lang duurt een VCA VOL examen?

Het VOL-VCA examen bestaat uit 70 vragen en duurt 75 minuten. Bij het VCA VOL examen is er geen mogelijkheid om een voorlees examen aan te vragen, dit is alleen mogelijk bij het VCA basis examen.

VCA wijzigingen

VCA Diploma

Hoe verloopt een VCA VOL examen?

Bij binnenkomst van het examen wordt elke kandidaat gevraagd om zijn legitimatie te tonen. Het is verplicht dat dit een geldig legitimatiebewijs is. Een kopie van het legitimatiebewijs is niet voldoende. Zodra de examinator de legitimatie heeft gecontroleerd kunt u plaatsnemen achter een pc of tablet. Zodra alle kandidaten hebben plaatsgenomen en de examinator uitleg heeft gegeven over hoe het examen verloopt start het examen. Het VCA VOL examen bestaat uit 70 vragen waarbij u voor elke vraag 100 punten kunt behalen. In totaal kunt u voor het gehele examen 7000 punten behalen. Zodra u 4515 punten of meer behaalt bent u geslaagd. De score moet 64,5% of hoger zijn om het VCA VOL examen met succes af te leggen.

Het VCA VOL examen bestaat uit 2 soorten vragen, zowel kennisgericht en toepassingsgericht. Toepassingsgerichte vragen gaan over situaties in de praktijk en hoe hier mee om te gaan. Naast het beheersen van de kennis is het dan van belang dat u ook deze kennis weet toe te passen. Naast de bestaande meerkeuzevragen zijn er ook verschillende nieuwe vraagvormen in het examen opgenomen zoals meervoudig antwoord vragen, matrixvragen, matchingvragen en rankingvragen.

Zodra u alle vragen heeft beantwoord geeft u dit door aan de examinator. De examinator sluit dan het VCA VOL examen af. Vervolgens kunt u direct op de pc of tablet zien of u bent geslaagd of niet. Daarna kunt u de examenzaal verlaten.

Wanneer ontvangt u de uitslag van het VCA VOL examen?

Aan het einde van het examen ziet u op het scherm of u geslaagd bent of niet. Binnen 3 werkdagen ontvangt u de voorlopige uitslag per mail. U ontvangt de officiële uitslag binnen 7 werkdagen per post. Als u geslaagd bent ontvangt u dan ook een VCA-pasje en het VCA VOL diploma. De gegevens van geslaagde kandidaten worden automatisch verwerkt in het centraal diploma register. Het VOL VCA diploma is 10 jaar geldig. Bedrijven en opdrachtgevers kunnen eenvoudig in het centraal register opzoeken of u over een geldig VOL-VCA diploma beschikt.

VCA Online Resultaat

Examen doen in een andere taal

Het examen VOL-VCA kan gevolgd worden in het Nederlands en in de talen Engels, Duits en Frans. Voor een VCA VOL examen in een andere taal dan Nederlands geldt een toeslag. Vraag het examen in een andere taal vooraf aan, dit kan via de website door bij de bestelmodule in stap 3 de juiste taal te selecteren. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met ons. We helpen u graag verder!

Het VCA VOL examen is beschikbaar in de volgende talen.

Talen B-VCA V-VCA
VCA Engels Engels
VCA Frans Frans
VCA Duits Duits
VCA Spaans Spaans
VCA Portugees Portugees
VCA Hongaars Hongaars
VCA Roemeens Roemeens
VCA Pools Pools
VCA Slowaaks Slowaaks
VCA Turks Turks
VCA Laptop

Is een VCA VOL examen moeilijk?

Het VCA VOL examen is per 1 september 2017 behoorlijk gewijzigd. Ook zijn er naast de bestaande kennisvragen er nu ook toepassingsgerichte vragen aan toegevoegd. Aan de hand van een voorbeeldsituatie wordt een vraag gesteld hoe u in deze situatie dient te handelen. Naast het beheersen van de kennis moet u deze kennis nu ook goed weten toe te passen. Het VCA VOL examen is ook moeilijker geworden, omdat er nieuwe vraagvormen zijn toegevoegd met meer antwoordmogelijkheden. Het is hierdoor lastiger geworden om te slagen. Om het VCA VOL examen goed voor te bereiden raden we u dan ook aan om een online cursus of klassikale cursus te volgen. Heeft u het VCA lesmateriaal of de VCA training doorlopen? Dan is het een goed idee om te oefenen met een VCA VOL proefexamen. Hierdoor weet u direct of uw VOL VCA kennis goed genoeg is voor het VCA examen! Maak nu het gratis VCA VOL proefexamen.

Wat kost het VCA examen?

De tarieven voor de VCA VOL cursussen en het examen staan hieronder vermeld. U kiest zelf welke opleiding u wilt volgen als voorbereiding op het officiële VCA VOL examen. Ook kunt u direct een los examen boeken als u reeds over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt.

  • VCA VOL Examen zonder cursus - € 69,-
  • VCA VOL examen + online cursus - € 154,-
  • VCA VOL examen + klassikale cursus - € 235,-
VCA Vraagvormen
VCA Proefexamen

VCA VOL examen incompany

Vanaf 8 kandidaten kunt u het VCA VOL examen ook bij u op het bedrijf laten plaatsvinden. U bespaart zo op reistijd en reiskosten. Daarnaast bieden we scherpe tarieven. Uiteraard kan de examensessie ook gecombineerd worden met VCA Basis kandidaten. Wel zo makkelijk. Neem contact op met VGMbox voor meer informatie.


Service van VGMbox

U kunt maandelijks op één van onze 146 examenlocaties in Nederland uw VCA VOL examen afleggen! Heeft u vragen over ons VCA VOL examen? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op, we helpen u graag!

VCA Online