VCA cursus | Apeldoorn

VCA Cursus Klassikaal

VCA cursuslocatie | Apeldoorn

In Apeldoorn vindt er maandelijks een VCA cursus plaats, waarbij u op één dag zowel de B-VCA cursus als de VOL-VCA cursus kunt volgen. Na de klassikale cursus maakt u direct het VCA examen. Onderstaand is meer informatie te vinden en kan er ingeschreven worden voor een cursusdatum naar keuze!

VCA Cursusopbouw

Wij geven onze VCA cursussen door middel van een onderscheidende methode bestaande uit praktijkgerichte instructiefilms. Dit zorgt voor uitstekende examen resultaten en is bovendien prettig om te volgen.

Op een groot beeldscherm worden korte filmfragmenten afgespeeld en worden vervolgens een aantal oefenvragen zichtbaar. Met behulp van een stemsysteem kunt u deze vragen beantwoorden. Per vraag wordt vervolgens zichtbaar hoeveel procent van de groep A, B of C heeft geantwoord en wat het juiste antwoord is. Hierdoor kan de docent zien over welke vragen en onderwerpen hij meer uitleg moet geven.

Dagindeling

Om 8:30 uur wordt u verwacht op de cursuslocatie in Cuijk door een van onze VCA trainers die de cursus geeft. Na elk lesdeel is er een korte pauze.

Rond 12:30 is het middagpauze en kunt u gebruik maken van een verzorgde lunch.

Wanneer alle lesstof is doorlopen maakt u om 15:30 een proefexamen VCA, waarna de antwoorden klassikaal besproken worden. Het officiële VCA examen maakt u om 16:30 uur onder leiding van een erkend examenbureau.

Voorbereiding

Alle Basisveiligheid VCA lesstof wordt op de klassikale cursusdag behandeld. Daarom is er geen voorbereiding nodig wanneer u inschrijft voor de VCA Basis cursus.

Omdat de lesstof van VCA VOL uitgebreider is, dienen deze cursisten thuis wat lesstof door te nemen via een online voorbereidingsmodule.

Bij onze cursuslocatie in Apeldoorn kunt u gratis parkeren.

Klanten uit de regio


Hoenderloo College
“Het Hoenderloo College maakt deel uit van De Hoenderloo Groep, een innovatieve organisatie voor 24-uurszorg aan jongeren met complexe gedragsproblemen. Alle leerlingen krijgen passend onderwijs aangeboden via onderwijsarrangementen. Sinds enige tijd volgt een aantal leerlingen jaarlijks de online cursus Basisveiligheid VCA van de VGMbox. Het behalen van het VCA diploma biedt vooral binnen deze speciale doelgroep extra kansen voor jongeren.”


vca online

VCA cursus Online

VCA Basisveiligheid of VCA VOL cursus met 100% filmbeelden

De online VCA cursussen van de VGMbox bestaan geheel uit praktijkgerichte filmfragmenten met zeer veel oefenvragen. Zo kunt u op een prettige en duidelijke manier de gehele cursus doorlopen. Doordat het een online cursus is, bepaalt u zelf wanneer u leert en op welk tijdstip. Afsluitend kunt u een examen doen op één van onze examenlocaties in Nederland.

€ 154,- incl. examen € 85,- excl. examen