Kiyoh logo
100% startgarantie 148 locaties Inloggen E-Learning

VCA Groenvoorziening

Werk je in de groenvoorziening? Dan weet je dat dit werk niet zonder gevaar is. Van werken met gevaarlijke stoffen tot werken langs de weg en taken uitvoeren met grote machines; het is van belang dat medewerkers in de groenvoorziening kennis hebben van veilig en verantwoord werken. Veiligheid is in deze sector een grote prioriteit. Met VCA tonen bedrijven aan dat ze een goed veiligheidsbeleid hebben en weten werknemers hoe ze veilig kunnen werken.

VCA Groenvoorziening Werker
VCA Groenvoorziening Stoep Werker

VCA in de groenvoorziening: waarom?

Zoals hierboven al vermeld, zijn er best wat gevaren en risico's verbonden aan werken in de groenvoorziening. Je moet liefde hebben voor de natuur en voor je baan, maar het is ook van belang dat je kennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu. Door de jaren heen zijn de gereedschappen geavanceerder geworden en wordt er ook steeds meer gebruikgemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen. Deze kunnen erg schadelijk zijn. Een cursus VCA Groen is dus nodig om ongelukken te verminderen of te voorkomen.

Het is ook van belang om te vermelden dat het VCA certificaat steeds vaker geëist wordt door grote opdrachtgevers. Een bedrijf in de groenvoorziening, bosbouw of hovenierssector kan dan enkel een opdracht binnenhalen als ze VCA gecertificeerd zijn. Van de medewerkers van een bedrijf wordt dan ook geëist dat ze een VCA cursus gevolgd hebben en een diploma kunnen voorleggen.

Wat er geleerd wordt tijdens een cursus VCA groen

Tijdens de VCA groen cursus leer je veilig en groen werken. Dit houdt in dat je veilig leert werken met de machines en gereedschappen, maar ook veilig leert werken met hinderlijke en gevaarlijke stoffen. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan het gebruik van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM), werken op hoogte, het voorkomen van witte vingers, struikelen, glijden en verstappen. Tijdens de VCA cursus leer je bovendien over de relevante wet- en regelgeving en hoe je deze moet toepassen. Na afloop van de cursus volgt het VCA groen examen en als je slaagt word je ingeschreven in het Centraal Diploma Register.

Kies een VCA Cursus die bij jou past!
VCA Klassikaal Online Cursus
VCA Groenvoorziening Struiken

Voor wie is een een VCA opleiding in de groenvoorziening bedoeld?

Een VCA groen opleiding is bedoeld voor werknemers in de groenvoorziening. Daartoe behoren onder meer hoveniers, tuinbouwers, gemeentemedewerkers in de plantsoenendienst, groenvoorzieners, bos- en natuurbeheerders, stratenmakers en medewerkers uit de sociale werkvoorziening. Veilig werken is voor al deze bedrijven en medewerkers erg belangrijk.

Welke VCA opleiding is nodig in de groenvoorziening?

De VCA Basis of basisveiligheid VCA cursus wordt meestal gevolgd door de uitvoerende werknemers, terwijl VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) er is voor operationeel leidinggevenden. Een cursus basisveiligheid VCA of een VCA VOL cursus is anders opgezet bij VGMbox dan bij andere aanbieders. Bij ons leer je immers aan de hand van interessante videofragmenten met een duidelijke uitleg. Zo kan je de info beter onthouden. Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Je hebt dus geen VCA basis boek of VCA VOL boek nodig! Met de aantrekkelijke video's en oefeningen van VGMbox leer je alles over VCA groen.

VCA Groenvoorziening Straat
VCA Groen Cursus

Kiezen voor een VCA cursus met VGMbox

Wil je ook jouw VCA halen? Dan kan je je direct inschrijven voor een cursus bij VGMbox! Je kunt ervoor kiezen om je VCA cursus klassikaal te volgen (inclusief VCA examen nadien) of een online cursus te volgen. Dan kies je zelf wanneer je leert en wanneer je het examen aflegt. Wil je graag je kennis testen? Dan verwijzen we je graag naar ons VCA proefexamen. Dit proefexamen is gratis. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Bekijk beschikbaarheid VCA cursus