Kiyoh logo
100% startgarantie 144 locaties Inloggen E-Learning

VCA Onderwijs

Dé ideale VCA cursus voor
het onderwijs!


Contact opnemen
VCA Onderwijs

De voordelen van de VGMbox:

 • Unieke VCA lesmethode specifiek voor scholen
 • 100% audiovisueel met praktijkgerichte video’s
 • Aantrekkelijk voor jongeren
 • Lesstof is altijd actueel en up-to-date
 • Docentenaccount met monitoringssysteem
 • Eenvoudig te organiseren
 • Speciale tarieven

Klanten die je voor zijn gegaan


vca klanten

Keuzehulp

Bekijk hier de cursussen die geschikt zijn voor jouw studenten.

PrO

VCA Light / VCA Basis

VMBO

VCA Basis

MBO

VCA Basis / VCA VOL

VGMbox maakt het je makkelijk

Met VGMbox organiseer je de cursussen op jouw school heel gemakkelijk. Je bent in een paar stappen klaar.

VCA NummersGrootste VCA aanbieder

VGMbox is marktleider in het onderwijs. Ruim de helft van alle technische vmbo’s, mbo’s en praktijkscholen in heel Nederland gebruikt elk jaar onze VCA cursus. Door deze sterke positie zijn wij steeds in staat om snel in te spelen op ontwikkelingen in het onderwijs en wensen van scholen.

Contact opnemen
VCA in Nederland
VCA Light

VCA Light

Het taal- en leerniveau van VCA cursussen is voor sommige leerlingen te hoog. Om deze leerlingen toch een passende veiligheidstraining te kunnen laten volgen hebben wij in samenwerking met CINOP Taaladviesbureau onze VCA Light cursus ontwikkeld. Deze cursus is vooral bedoeld voor Praktijkonderwijs en VMBO en heeft een aangepast taalniveau (1F Meijerink). Als de digitale eindtoets met een voldoende score wordt afgerond ontvangt de cursist een digitaal certificaat. Er is dus geen officieel examen of diploma aan verbonden. Maar er kan met bijvoorbeeld stagebedrijven wel overeengekomen worden dat het behaalde certificaat van de Light cursus als vervanging geldt voor het VCA diploma voor de doelgroep van leerlingen voor wie het VCA diploma (vooralsnog) te hoog gegrepen is. Deze cursus is ook uitermate geschikt als voortraject om vervolgens de VCA Basisveiligheid cursus te volgen en het bijbehorende diploma te behalen!

Online VCA cursus

Met de online VCA cursus van VGMbox leren leerlingen in hun eigen tempo!

 • Doorlooptijd VCA cursus 8 tot 10 uur
 • De gehele cursus bestaat uit video’s, toetsvragen en animaties
 • Persoonlijk overzicht van vorderingen voor leerlingen
 • Docentenaccount met dashboard voor overzicht cursisten
 • VCA beschikbaar in Nederlands, Engels en Pools
 • Examen op school (incompany) of via open inschrijving
VCA Desktop
VCA AccountVCA Organiseren

Speciale tarieven

De VCA cursus van VGMbox heeft de hoogste kwaliteit in de markt en is heel scherp geprijsd. Voor die prijs krijg je een actuele en kwalitatieve cursus, op een professioneel platform en met een service die jou compleet ontzorgt. Ervaar de kwaliteit en het resultaat van VGMbox! Wil je meer weten over service en prijs? Laat het ons weten!

Contact opnemen
VCA Tarieven
VCA Klassikaal

Ook VCA klassikaal mogelijk

De meeste scholen gebruiken de online VCA cursus van VGMbox. Dit geeft leerlingen een aangename ruimte om zelfstandig de stof te leren. Maar de training kan ook klassikaal worden gegeven. Dit is een cursus in twee dagdelen met aansluitend examen, gegeven op jouw school door één van onze professionele VCA trainers. Bij de klassikale VCA cursus maakt de trainer aanvullend op de audiovisuele lesstof gebruik van een uniek interactief responssysteem. Na elke video beantwoorden de leerlingen oefenvragen met behulp van stemkastjes. Op het grote scherm is direct de collectieve score te zien. De trainer krijgt op zijn eigen device een nog gedetailleerder overzicht per leerling en kan hierop inspelen. Kies je voor de klassikale VCA cursus op jouw school, dan hoef je dit alleen maar aan ons door te geven. Wij regelen de rest!