Kiyoh logo
100% startgarantie 150 locaties Inloggen E-Learning

VCA Basis - Voor wie is VCA Basis bedoeld?

VCA basis is een diploma dat aantoont dat je veilig en duurzaam kunt werken. Meestal moet je over een B-VCA diploma beschikken als je voor een aannemer gaat werken. Het niveau van de VCA Basis cursus is vergelijkbaar met MBO niveau 1. Bij VGMbox kan je terecht voor een online cursus VCA basis, voorzien van audiovisuele leermiddelen. Hierdoor hoef je niet vanuit een VCA boek te leren, alles staat online! Daarnaast geven we ook een klassikale VCA basis cursus en VCA InCompany trainingen!

Het Basisveiligheid VCA diploma wordt veel gevraagd in onderstaande sectoren:

 • Bouw
 • Infra
 • Petrochemie
 • Maakindustrie
 • Installatietechniek
 • Elektrotechniek
 • Technische diensten
 • Logistiek

Weet je niet zeker of VCA Basis diploma in jouw situatie geschikt is? Neem dan contact op met VGMbox via telefoonnummer 040-7200855 of mail naar: info@vgmbox.nl. We helpen je graag verder!VCA Online
VCA Basis Klassikaal

Inclusief examen

235,-
VCA Basis Online

Inclusief examen

154,-
VCA Diploma

Wat is de meerwaarde van het VCA Basis diploma?

Inmiddels beschikken ruim 1,5 miljoen medewerkers over een VCA diploma en zijn er meer dan 15.000 bedrijven gecertificeerd. Steeds meer bedrijven eisen dat medewerkers over een geldig VCA diploma beschikken. Met het Basis VCA diploma laat je zien dat je over de basiskennis beschikt om in een risicovolle omgeving veilig werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Je hebt kennis van de wet- en regelgeving, je herkent gevaarlijke handelingen en situaties én weet hoe je deze kunt voorkomen. Met een VCA basis cursus vergroot je zowel jouw eigen veiligheid als ook de veiligheid van de collega's met wie je samenwerkt.

Bovendien vergroot je de kans op het vinden van een baan wanneer je in het bezit bent van het B-VCA diploma. Als je jouw VCA Basis diploma haalt, word je opgenomen in het VCA register. Zo kan er makkelijk worden gecheckt of je over een diploma beschikt.

Welke onderwerpen worden behandeld tijdens de basis VCA cursus?

De Basisveiligheid VCA onderwerpen zijn uitgewerkt vanuit het oogpunt van de uitvoerende medewerker. Je leert de basis van veilig en gezond werken, hoe je werkzaamheden goed kunt voorbereiden en deze uit kunt voeren. Tevens wordt uitgelegd met de VCA training hoe je met specifieke gevaren kunt omgaan en hoe te handelen bij incidenten en noodsituaties.

De B-VCA onderwerpen staan hieronder benoemd:

VCA vol cursus klassikaal

Welke modules behandelt VCA Basis?

1. Hoe bereid je werkzaamheden goed voor?
 • Regelgeving en veiligheidsregels
 • Veilig werken, overleg en inspecties
 • Preventie

2. Hoe voer je je werkzaamheden veilig uit?
 • Werkplek
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Arbeidsmiddelen
 • Specifieke werkzaamheden en omstandigheden

3. Hoe beheers je specifieke gevaren?
 • Gevaarlijke stoffen
 • Elektriciteit
 • Brand en explosie
 • Ongevallen
 • Noodsituaties

Voordelen VGMBox

 • 34 cursuslocaties in Nederland
 • 150 examenlocaties in Nederland
 • 100% startgarantie
 • Altijd een locatie bij jou in de buurt

Beoordeling

Wilt u ook verantwoord werken?

Klassikale B-VCA cursus:

De VCA basis klassikaal cursus wordt maandelijks op 34 locaties in Nederland gegeven en duurt slechts één dag. Alle cursusdagen gaan altijd door.

De klassikale cursus VCA Basisveiligheid is uniek van opzet, tijdens de cursusdag worden praktijkgerichte filmfragmenten via een groot beeldscherm getoond. Cursisten beantwoorden de oefenvragen via een interactief stemsysteem. Je hebt dus geen VCA cursusboek nodig! De trainer behandelt samen met de cursisten de Basis VCA lesstof en beantwoord vragen. Deze interactieve methode spreekt cursisten aan en is bovendien zeer duidelijk. Aan het einde van de dag vindt het Basis VCA examen plaats. Tijdens het aansluitend examen heb je 60 minuten de tijd om alle vragen te beantwoorden.

Wil je een VCA basis cursus volgen? Boek direct één van onze VCA cursussen - je kunt bij ons terecht in verschillende steden in Nederland.

klassikaal intro

online intro

Online B-VCA cursus:

Het is ook mogelijk dat je een cursus via internet volgt. De VCA basis online cursus bestaat voor 100% uit praktijkgerichte filmfragmenten met veel oefenvragen. Zo doorloop je op een prettige en duidelijke manier de VCA Basis cursus. Tevens bepaal je met onze VCA e-learning cursus zelf wanneer je leert. De doorlooptijd van de online cursus VCA Basisveiligheid bedraagt ongeveer 8 uur.

Nadien ga je naar één van onze VCA examens om jouw VCA diploma te behalen. Je kunt kiezen uit maar liefst 137 examenlocaties!

Welke talen zijn mogelijk?

De klassikale VCA Basis cursus kan gevolgd worden in het Nederlands en op sommige locaties in het Engels en Pools. De online VCA cursus kan in meer talen doorlopen worden. VCA anderstalige examens zijn ook mogelijk! Het examen is beschikbaar in veel verschillende talen. Je kunt tegen een toeslag het examen volgen in deze andere talen: Duits, Engels, Frans, Hongaars, Italiaans, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Spaans, Slowaaks of Turks.

VCA Online Engels
VCA Diploma

Los examen boeken?

Als je de onderwerpen van B-VCA reeds beheerst en geen voorbereiding meer nodig hebt, kun je direct een examen boeken op één van onze locaties. Elke maand worden hier 1 of meerdere examensessies gehouden. Je hebt de keuze uit verschillende starttijden, namelijk: 15.00, 16.30, 19.00 en 20.30 uur.

Service van VGMbox

Kies je ook dit jaar nog voor veilig en gezond werken? Wil je meer weten over onze cursus VCA Basis of heb je hulp nodig? Kijk bij onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op. Met een VCA cursus van VGMbox heb je zo snel mogelijk jouw VCA diploma! Wil je oefenen door middel van een VCA Basis proefexamen? Dat kan, want wij bieden namelijk een gratis VCA Basis proefexamen aan. Test snel jouw kennisniveau!

Naast VCA Basis kan je ook bij ons terecht voor een VCA VOL cursus, met daarbij een VCA VOL examen of een VIL VCU cursus en examen. Veilig werken? Dat doe je met het certificaat VCA Basisveiligheid!

VCA Online