Kiyoh logo
CORONA PROTOCOL 100% startgarantie 141 locaties gratis advies 040 720 08 55

VCA Basis - Lees hier wat VCA Basis betekent!

Voor wie is VCA Basis bedoeld?

VCA basis is een diploma dat aantoont dat u veilig en duurzaam kunt werken. Meestal moet u over een B-VCA diploma beschikken als u voor een aannemer gaat werken. Het niveau van de VCA Basis cursus is vergelijkbaar met MBO niveau 1. Bij VGMbox kunt u terecht voor een online cursus VCA basis, voorzien van audiovisuele leermiddelen. Hierdoor hoeft u niet vanuit een VCA boek te leren, alles staat online! Daarnaast geven we ook een klassikale VCA basis cursus en VCA InCompany trainingen!

Het Basisveiligheid VCA diploma wordt veel gevraagd in onderstaande sectoren:

 • Bouw
 • Infra
 • Petrochemie
 • Maakindustrie
 • Installatietechniek
 • Elektrotechniek
 • Technische diensten
 • Logistiek

Weet u niet zeker of VCA Basis diploma in uw situatie geschikt is? Neem dan contact op met VGMbox via telefoonnummer 040-7200855 of mail naar: info@vgmbox.nl. We helpen u graag verder!VCA Online
VCA Diploma

Wat is de meerwaarde van het VCA Basis diploma?

Inmiddels beschikken ruim 1,5 miljoen medewerkers over een VCA diploma en zijn er meer dan 15.000 bedrijven gecertificeerd. Steeds meer bedrijven eisen dat medewerkers over een geldig VCA diploma beschikken. Met het Basis VCA diploma laat u zien dat u over de basiskennis beschikt om in een risicovolle omgeving veilig werkzaamheden te kunnen uitvoeren. U heeft kennis van de wet- en regelgeving, u herkent gevaarlijke handelingen en situaties én weet hoe u deze kunt voorkomen. Met een VCA basis cursus vergroot u zowel uw eigen veiligheid als ook de veiligheid van de collega's met wie u samenwerkt.

Bovendien vergroot u de kans op het vinden van een baan wanneer u in het bezit bent van het B-VCA diploma. Als u uw VCA Basis diploma haalt, wordt u opgenomen in het VCA register. Zo kan er makkelijk worden gecheckt of u over een diploma beschikt.

Welke onderwerpen worden behandeld tijdens de basis VCA cursus?

De Basisveiligheid VCA onderwerpen zijn uitgewerkt vanuit het oogpunt van de uitvoerende medewerker. U leert de basis van veilig en gezond werken, hoe u werkzaamheden goed kunt voorbereiden en deze uit kunt voeren. Tevens wordt uitgelegd met de VCA training hoe u met specifieke gevaren kunt omgaan en hoe te handelen bij incidenten en noodsituaties.

De B-VCA onderwerpen staan hieronder benoemd:

VCA vol cursus klassikaal

Welke modules behandelt VCA Basis?

1. Hoe bereidt u werkzaamheden goed voor?
 • Regelgeving en veiligheidsregels
 • Veilig werken, overleg en inspecties
 • Preventie

2. Hoe voert u uw werkzaamheden veilig uit?
 • Werkplek
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Arbeidsmiddelen
 • Specifieke werkzaamheden en omstandigheden

3. Hoe beheerst u specifieke gevaren?
 • Gevaarlijke stoffen
 • Elektriciteit
 • Brand en explosie
 • Ongevallen
 • Noodsituaties

Voordelen VGMBox

 • 31 cursuslocaties in Nederland
 • 141 examenlocaties in Nederland
 • 100% startgarantie
 • Altijd een locatie bij jou in de buurt

Beoordeling

Wilt u ook verantwoord werken?

Klassikale B-VCA cursus:

De VCA basis klassikaal cursus wordt maandelijks op 31 locaties in Nederland gegeven en duurt slechts één dag. Alle cursusdagen gaan altijd door.

De klassikale cursus VCA Basisveiligheid is uniek van opzet, tijdens de cursusdag worden praktijkgerichte filmfragmenten via een groot beeldscherm getoond. Cursisten beantwoorden de oefenvragen via een interactief stemsysteem. U heeft dus geen VCA cursusboek nodig! De trainer behandelt samen met de cursisten de Basis VCA lesstof en beantwoord vragen. Deze interactieve methode spreekt cursisten aan en is bovendien zeer duidelijk. Aan het einde van de dag vindt het Basis VCA examen plaats. Tijdens het aansluitend examen heeft u 60 minuten de tijd om alle vragen te beantwoorden.

Wilt u een VCA basis cursus volgen? Boek direct één van onze VCA cursussen - u kunt bij ons terecht in verschillende steden in Nederland.

Online B-VCA cursus:

Het is ook mogelijk dat u een cursus via internet volgt. De VCA basis online cursus bestaat voor 100% uit praktijkgerichte filmfragmenten met veel oefenvragen. Zo doorloopt u op een prettige en duidelijke manier de VCA Basis cursus. Tevens bepaalt u met onze VCA e-learning cursus zelf wanneer u leert. De doorlooptijd van de online cursus VCA Basisveiligheid bedraagt ongeveer 8 uur.

Nadien gaat u naar één van onze VCA examens om uw VCA diploma te behalen. U kunt kiezen uit maar liefst 137 examenlocaties!

Welke talen zijn mogelijk?

De klassikale VCA Basis cursus kan gevolgd worden in het Nederlands en op sommige locaties in het Engels. De online VCA cursus kan in het Nederlands, Engels en Pools worden gevolgd. VCA anderstalige examens zijn ook mogelijk! Het examen is beschikbaar in veel verschillende talen. U kunt tegen een toeslag het examen volgen in deze andere talen: Duits, Engels, Frans, Hongaars, Italiaans, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Spaans, Slowaaks of Turks.

VCA Online Engels
VCA Diploma

Los examen boeken?

Als u de onderwerpen van B-VCA reeds beheerst en geen voorbereiding meer nodig heeft kunt u direct een examen boeken op één van onze 100 locaties. Elke maand worden hier 1 of meerdere examensessies gehouden. U heeft de keuze uit verschillende starttijden, namelijk: 15.00, 16.30, 19.00 en 20.30 uur.

Service van VGMbox

Kiest u ook dit jaar nog voor veilig en gezond werken? Wilt u meer weten over onze cursus VCA Basis of heeft u hulp nodig? Kijk bij onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op. Met een VCA cursus van VGMbox heeft u zo snel mogelijk uw VCA diploma! Wilt u oefenen door middel van een VCA Basis proefexamen? Dat kan, wij bieden een gratis VCA Basis proefexamen aan. Test snel uw kennisniveau.

Naast VCA Basis kunt u ook bij ons terecht voor een VCA VOL cursus, met daarbij een VCA VOL examen of een VIL VCU cursus en examen. Veilig werken? Dat doet u met het certificaat VCA Basisveiligheid!

VCA Online