Kiyoh logo
100% startgarantie 145 locaties Inloggen E-Learning

Verlengde Dispensatieregeling VCA Diploma's

Mar 25, 2021
VCA Nieuws

UPDATE 25 Maart 2021

Door de aanhoudende Coronacrisis hebben VCA opleiders en dus ook wij wederom besloten om alle cursussen uit te stellen. De veiligheid en gezondheid van deelnemers, docenten en examinatoren moet optimaal beschermd worden. Er ontstaat dan wel weer de situatie waarin deelnemers met een verlopen VCA diploma komen te zitten.

Vandaar dat er door het SSVV een nieuwe dispensatieregeling is opgesteld:

• Diplomahouders waarvan het diploma in de periode van 15 december 2020 tot 20 April 2021 verloopt, krijgen vooralsnog dispensatie tot 1 juli 2021. Gedurende die periode mogen diplomahouders met een verlopen diploma blijven werken

Het CDR (Centraal Diploma Register) geeft bij diploma's die in de periode 15 december 2020 tot 20 April 2021 zijn verlopen de volgende melding: 'Dit diploma valt onder de dispensatieregeling van de SSVV in verband met het coronavirus. Dit betekent dat de diplomahouder tijdelijk met zijn verlopen diploma mag blijven werken.'

• Dit geldt ook voor medewerkers van VCA- en VCU-gecertificeerde bedrijven die binnen 3 maanden na indiensttreding hun diploma moeten halen. Voorwaarde is dan wel dat een ervaren collega (met minimaal een VCA VOL diploma) hen bij het werk begeleid tot zij wel examen hebben gedaan.

Personen die niet onder de 2 bovenstaande punten vallen, kunnen geen beroep doen op de dispensatieregeling.

Als de overheid besluit deze periode te verlengen, verlengt de einddatum van de dispensatieregeling mee.

Wel vragen we mensen om te proberen om hun VCA cursus en/of examen op tijd in te plannen. Mochten examens tegen die tijd toch niet doorgaan, dan kan altijd weer een nieuwe datum worden gezocht. Zo willen we voorkomen dat, wanneer de Coronacrisis voorbij is, er een piek ontstaan in het aanvragen van examens.

Het is een vervelende situatie maar zo willen we proberen om toch de werkzaamheden door te kunnen laten gaan in bedrijfstakken die nog wel hun werk (deels) kunnen doen.

VCA Locatie
133

locaties

VCA Garantie
100%

startgarantie

VCA Cursus Parkeren
Gratis

parkeren