Kiyoh logo
100% startgarantie 144 locaties Inloggen E-Learning

Storing sleepvragen bij het officiële VCA examen van ECABO

Sep 23, 2019
VCA Nieuws

De afgelopen week hebben zich problemen voorgedaan bij de sleepvragen in de officiële VCA examens. Bij het beantwoorden van de sleepvragen blokkeert het examen bij sommige kandidaten en kan het examen ook niet afgesloten worden. VCA Infra heeft de betrokken partijen hiervan op de hoogte gebracht. De oorzaak van het probleem is waarschijnlijk een recente update in een software pakket. VCA infra heeft besloten om voorlopig alle sleepvragen uit de VCA examens te halen en te vervangen door pull-down vragen. De planning hierbij verloopt als volgt:

  • Maandag 23 september zijn zoveel mogelijk sleepvragen uit de VCA examens gehaald
  • Maandag 30 september zijn alle sleepvragen uit de VCA examens gehaald

Mocht u de komende dagen problemen ervaren bij het maken van een sleepvraag dan is het advies om gewoon verder gaan met het maken van het examen. Sluit het examenprogramma niet af en laat de gehele examentijd verstrijken. Hierna krijgt de kandidaat alsnog zijn/haar examenresultaat te zien. Mocht het probleem volgens u van invloed zijn op uw examenresultaat, geef dit dan aan bij de examinator.

Bovenstaande problemen doen zich uitsluitend voor in de officiële VCA examens, niet in onze online VCA cursussen. Begin januari 2020 wordt een update in het examensysteem doorgevoerd en zijn de problemen definitief opgelost. Vanaf dat moment zullen de sleepvragen weer worden ingezet.

Update Januari 2020: De geplande update in het examensysteem die zou worden doorgevoerd is uitgesteld naar ongeveer week 30 van 2020. Op het moment van dit schrijven is het nog niet duidelijk hoe de werking van de sleepvragen nu gaat. Vooralsnog gaan we ervan uit dat dit nog niet volledig opgelost zal zijn, blijf dus allert.

VCA Locatie
133

locaties

VCA Garantie
100%

startgarantie

VCA Cursus Parkeren
Gratis

parkeren