Kiyoh logo
100% startgarantie 144 locaties Inloggen E-Learning

Het officiële VCA examen bevat nu een extra toetsvraag

Jun 04, 2019
VCA Nieuws

Het VCA examen is vanaf 18 maart 2019 gewijzigd. Er is namelijk een extra testvraag toegevoegd aan het officiële VCA examen. In dit artikel wordt vermeld waarom deze wijziging is doorgevoerd en wat deze extra vraag voor de kandidaten betekend. Men hoeft zich overigens geen zorgen te maken over deze wijziging. De zogenaamde testvraag telt namelijk niet mee in het eindresultaat van het examen. Maar waar is deze vraag dan goed voor?

De testvragen zijn in het leven geroepen door VCA Infra. VCA Infra is de organisatie die de kwaliteit van de VCA examens en examenbureaus bewaakt. Het creëren van een examen is niet alleen maar het bedenken van een paar vragen om deze vervolgens op papier te zetten. Belangrijker is namelijk om het examen regelmatig te vernieuwen en de nieuwe examen vragen goed te testen. Het is belangrijk om te achterhalen of een vraag goed wordt begrepen zoals deze oorspronkelijk bedoelt is vandaar dat VCA Infra er voor heeft gekozen om deze vragen eerst als een testvraag toe te voegen aan het examen.

Aantal vragen per cursus:

  • VCA Basis: 40 vragen + testvraag = 41 vragen
  • VCA VOL: 70 vragen + testvraag = 71 vragen
  • VIL VCU: 70 vragen + testvraag = 71 vragen

Wanneer je een VCA examen gaat maken krijg je te maken met deze testvragen. Dit houdt in dat er tussen de examenvragen één vraag zit die je wel dient te beantwoorden, maar die niet mee telt in het resultaat van het examen. Echter weet je zelf niet wélke vraag de testvraag is. Op deze manier krijgt VCA Infra de juiste informatie over de kwaliteit van de examenvraag zodat deze al dan niet toegevoegd kan worden aan de huidige lijst met VCA examen vragen.

In het verleden werden nieuwe vragen op een andere manier getest, maar deze manier had niet de gewenste resultaten. Bij deze oude methode werden aan het einde van het examen nog 2 á 3 extra vragen (testvragen) gesteld. De kandidaten wisten dat het hierbij ging om de zogenaamde testvragen en dat deze niet meetelde in het resultaat. Dit resulteerde in een verkeerd beeld over de kwaliteit van de nieuwe vragen doordat de vragen vaak niet serieus werden beantwoord. Met de invoering van de nieuwe methode was dit probleem dus direct verholpen.

Wij wensen je veel succes met het maken van het VCA examen!

Ik wil graag een VCA cursus inplannen | Ik wil graag eerst een VCA proefexamen maken

VCA Locatie
133

locaties

VCA Garantie
100%

startgarantie

VCA Cursus Parkeren
Gratis

parkeren