Kiyoh logo
100% startgarantie 144 locaties Inloggen E-Learning

Dispensatie regeling voor geldigheid VCA Diploma's.

Mar 19, 2020
VCA Nieuws

Door de Coronacrisis hebben VCA opleiders besloten om alle cursussen uit te stellen. De veiligheid en gezondheid van deelnemers, docenten en examinatoren kwam in het geding. Er ontstaat dan wel een situatie waarin deelnemers met een verlopen VCA diploma komen te zitten.

Vandaar dat er door het SSVV een dispensatieregeling is opgesteld:

• Diplomahouders waarvan het diploma na 12 maart 2020 verloopt (of is verlopen), krijgen dispensatie voor een periode van 3 maanden nadat de overheid haar maatregelen op het gebied van sociale onthouding en fysiek afstand houden weer intrekt. Op het moment van schrijven duren deze maatregelen tot 1 juni 2020. Dat houdt in dat de dispensatie geldt tot en met 1 september 2020. Gedurende die periode mogen diplomahouders met een verlopen diploma blijven werken.

• Dit geldt ook voor medewerkers van VCA- en VCU-gecertificeerde bedrijven die binnen 3 maanden na indiensttreding hun diploma moeten halen. Voorwaarde is dan wel dat een ervaren collega (met minimaal een VOL VCA diploma) hen bij het werk begeleid tot zij wel examen hebben gedaan.

Personen die niet onder de 2 bovenstaande punten vallen, kunnen geen beroep doen op de dispensatieregeling.

Als de overheid besluit deze periode te verlengen, verlengt de einddatum van de dispensatieregeling mee. Bijvoorbeeld, wanneer de overheid besluit deze termijn te verlengen tot 1 juli 2020 dan geldt de dispensatieregeling tot 1 oktober 2020.

Wel vragen we mensen om te proberen om hun VCA cursus en/of Examen op tijd in te plannen. Mochten examens tegen die tijd toch niet doorgaan, dan kan altijd weer een nieuwe datum worden gezocht. Zo willen we voorkomen dat, wanneer de Coronacrisis voorbij is, er een piek ontstaan in het aanvragen van examens.

Het is een vervelende situatie maar zo willen we proberen om toch de werkzaamheden door te kunnen laten gaan in bedrijfstakken die nog wel hun werk (deels) kunnen doen.

VCA Locatie
133

locaties

VCA Garantie
100%

startgarantie

VCA Cursus Parkeren
Gratis

parkeren