Kiyoh logo
100% startgarantie 148 locaties Inloggen E-Learning

VCA diploma halen, wat houdt het in?

Een VCA Diploma is een diploma dat een werknemer kan behalen nadat hij of zij een VCA examen heeft afgelegd. Met het kunnen voorleggen van een geldig VCA diploma, toont een werknemer aan dat hij of zij kennis heeft over Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) en weet hoe ze veilig en gezond kunnen werken.

148 locaties

12 talen

Startgarantie

Digitale diploma

69,-
Examen
89,-
Online cursus
v.a. 185,-
Klassikaal + examen
VCA Diploma
VCA in 1 keer

93%

slaagt in 1 keer!

Goedkoopste VCA in Nederland

Goedkoopste

van Nederland!

VCA Gratis Parkeren

Gratis

Parkeren!

Snel VCA examen volgen

VCA diploma halen?

Om in het bezit te komen van een officieel erkend VCA diploma, dient eerst een VCA cursus te worden gevolgd. Dat kan bij VGMbox op meerdere manieren! Je kunt kiezen om een volledig verzorgde cursusdag te volgen met aansluitend het examen. Of wil je toch liever thuis leren? Kies dan voor onze online VCA cursus! VGMbox werkt niet met VCA lesboeken, maar met 100% audiovisueel beeldmateriaal. Hierdoor kan je op een leuke én interessante manier leren!

Kan je niet wachten om je VCA diploma te halen?

Is een VCA diploma verplicht?

Het is vanuit de overheid nog niet verplicht gesteld om in het bezit te zijn van een Basis VCA diploma of VOL VCA diploma. Bij werk, op- en rondom bouwterreinen of fabrieken, wordt het echter wel steeds belangrijker. Opdrachtgevers en werknemers eisen steeds vaker van personeel dat zij in het bezit zijn van een VCA diploma. Omdat dat steeds meer de norm wordt, is de kans groot dat een certificaat binnen niet al te lang tijd alsnog verplicht wordt gesteld.

De meeste aannemers, opdrachtgevers en werknemers zijn dan ook op de toekomst voorbereid en lopen alvast op de zaken vooruit. Veiligheid op de werkplaats is een heet hangijzer en kan pas worden afgedwongen als ieder individu weet wat daarvoor nodig is. Wanneer je niet in het bezit bent van de benodigde papieren, bestaat de kans dat anderen op grond van hun certificaat voorrang krijgen.

Hoe lang is het VCA diploma geldig?

Na het met succes doorlopen van het VCA examen ontvang je een VCA diploma. Het VCA diploma is tien jaar geldig. Na deze periode moet je opnieuw op examen om jouw diploma te vernieuwen.

Klassikaal 185,-
GOEDKOOPSTE
VAN NEDERLAND

Je VCA diploma klassikaal halen?

Profiteer dan nú van onze korting!

Bekijk alle 148 VCA locaties

Hulp nodig?

Weet je nog niet welke VCA cursus of examen je moet volgen? Maak het jezelf makkelijk en gebruik onze VCA keuzetool!

VCA Keuzetool VCA Keuzetool
VCA Diploma Keuzetool

Met videobeelden werkt het veel beter dan met een boek


"Als je het ziet dan kun je het beter voorstellen. Ik zou deze cursus anderen aanraden. Het is een duidelijke cursus met veel videobeelden."


Erik Jaspers, monteur bij Meercox Luchtkanalen Ittervoort