Kiyoh logo
100% startgarantie 144 locaties Inloggen E-Learning

VCA register

Hoe komen uw diplomagegevens in het VCA register?

Nadat u bent geslaagd voor uw VCA diploma wordt binnen 5 werkdagen het diplomanummer opgenomen in het Centraal Diploma Register (CDR), dit is de VCA databank van het SSVV waarin alle VCA diploma’s worden geregistreerd.

Welke gegevens worden opgeslagen in het Centraal Diploma Register (CDR)?

SSVV verwerkt in het register de voornaam, voorletters, de achternaam, de geboortedatum en de diplomagegevens. SSVV registreert geen andere gegevens zoals BSN nummer of andere persoonsgegevens.

Controleer je VCA Diploma / VCA uitslag

Controleer eenvoudig in het Centraal Diploma Register of iemand een geldig VCA diploma heeft. In het VCA register staan alle VCA diploma’s B-VCA, VOL-VCA en VIL-VCU geregistreerd. U kunt ook terecht voor een VCA check van uw eigen diploma, zodat u tijdig weet wanneer u op herexamen moet. Om in het diploma register te zoeken heeft u minimaal de geboortedatum en drie aaneengesloten letters van de achternaam van de diplomahouder nodig of het diplomanummer. Buitenlandse diploma's staan niet in het Nederlandse Centraal Diploma Register.

Uw gegevens op uw VCA pas zijn onjuist of u bent uw VCA pas kwijt?

Als gegevens op uw VCA pas of in het register niet juist zijn, kunt u via de website van het VCA Centraal Diploma Register dit laten wijzigen. Meer informatie cvindt u op de website. Als u uw VCA pas kwijt bent kunt u terecht bij het examenbureau waar u uw examen heeft gevolgd. (bijvoorbeeld IBEX of PBNA). In het Centraal Diploma Register kunt u zien via welk examenbureau u examen heeft gedaan. Uw examenbureau kan u een nieuwe VCA pas verstrekken. Het VCA pasje is geen officieel bewijs dat u uw VCa diploma heeft gehaald. Het officiële document is het VCA diploma en de gegevens die in het Centraal Diploma Register staan.

Buitenlandse VCA diploma’s controleren


Er is een wederzijdse erkenning van VCA diploma’s uit Duitsland (SCC) maar ook België (BeSaCC) en Nederland. Hierdoor is er duidelijkheid en rechtszekerheid voor duizenden werknemers die grensoverschrijdende arbeid verrichten, plus hun werkgevers en de opdrachtgevers van hun werkgevers.Belgische VCA diploma’s controleren – BeSaCC VCA check

Belgische VCA diploma’s staan in de VCA databank België. Controleer eenvoudig het BeSaCC VCA diploma via onderstaande link:

Controleer BeSaCC VCA diploma
VCA Logo
Duitse VCA controleren - SCC VCA check

Duitse en Poolse SCC diploma’s moeten handmatig worden gecontroleerd, deze kunnen niet worden gecontroleerd via een VCA database.

Aanvulling bij Duitse SCC diploma’s: De wederzijdse erkenning van de Duitse SCC diploma’s is aan twee beperkingen onderhevig. Om te beginnen geldt ze alleen voor SCC-certificaten die zijn gebaseerd op document 018 respectievelijk 017 van U-SK-SCC van DAkkS/TGA.

SCC-certificaten die zijn gebaseerd op document 016 hebben alleen betekenis voor Duitse beroepsverenigingen. Zij mogen geen SCC-logo dragen en worden in Nederland niet erkend door SSVV en CCVD.

VCA Logo

VCA Register check? Controleer eenvoudig in het Centraal Diploma Register

In het VCA register kunt u eenvoudig VCA diploma’s controleren, Het Centraal Diploma register is de VCA databank met daarin alle uitgegeven VCA diploma’s van erkende opleiders.