Blog

12
okt

Rolsteigers verandering 2018

Geplaatst in: Nieuws, door: Mustafa op 12 oktober 2017 14:54

* De infographic mag geplaatst worden op uw blogartikel/ web

29
sep

Zijn de nieuwe VCA Examenvragen een succes?

Geplaatst in: Nieuws, door: Mustafa op 29 september 2017 13:29

Per 1 september zijn de VCA examens gewijzigd. Naast de vertrouwde meerkeuze vragen, waarbij uit 3 antwoorden 1 antwoord geselecteerd moest worden, zijn er nog 4 andere vraagvormen bijgekomen.

Ook zijn vragen in het VCA examen veel meer toepassingsgericht. Dit houdt in dat een vraag zo gesteld kan worden dat een kandidaat het geleerde ook moet kunnen toepassen in een omschreven situatie. Dit kan natuurlijk lastig zijn omdat de omschreven situatie nie

30
aug

VCA veranderingen 2017

Geplaatst in: Nieuws, door: Mustafa op 30 augustus 2017 14:13

* De infographic mag geplaatst worden op uw blogartikel/ w

19
mei

Ontwikkelingen VCA

Geplaatst in: Nieuws, door: Mustafa op 19 mei 2017 16:38

Nieuwe ontwikkelingen VCA

Het SSVV heeft een stakeholdersanalyse laten uitvoeren om te onderzoeken of VCA nog goed aansluit bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid.

Uit deze stakeholderanalyse is naar voren gekomen dat VCA een goed instrument is voor het borgen van de kennis over veiligheid, gezondheid en milieu b

07
mrt

5 tips voor Toolboxmeetings met resultaat!

Geplaatst in: Nieuws, door: Derk op 7 maart 2017 14:34

Herkent u dit? U organiseert een Toolboxmeeting om het veiligheidsbewustzijn tijdens het werk te vergroten, maar de reacties hierop zijn verdeeld. Sommige medewerkers vinden het heel prettig, anderen zeggen: 'Het is alleen maar om aan de VCA certificering te voldoen.' Of 'Het is allemaal tijdverspilling' en 'Het gaat al jaren goed, waarom zou ik dit veranderen?' Een Toolboxmeeting die door uw medewerkers als zinloos wordt ervaren is natuurlijk het laatste wat u wilt. Daarom in dit blog 5 tips: hoe zorgt u voor Toolboxmeeting met resultaat?